Linkkejä 

 

https://sport.pieksamaki.fi/liikuntapaikat/reitit/melontareitit/naarajoki/

https://sport.pieksamaki.fi/liikuntapaikat/frisbeegolfradat/naarajarven-frisbeegolfrata/

 

https://www.sportpieksamaki.fi/reitit/polut/haapakosken-luontopolku Kukkaroniemen luontopolku

 

 

https://evl.fi/uutishuone/tiedotearkisto/-/items/item/4904/Esteeton+luontopolku+palkittiin+Kirkon+ymparistokasvatuspalkinnolla

   Esteetön reitti on 1,8 kilometriä pitkä.

   Kesällä 2016 avattu Pieni pyhiinvaellus -polku. Yli puolentoista kilometrin pituinen pyhiinvaelluspolku pitää sisällään seitsemän rastia             Pieksämäen Salvosjärven rannalla ja harjumaisemassa. Vaellus päättyy Ristikiven kirkkoon.

www.kanoottiseura.fi/?Melontareitit___Naarajoki

Yleisömelonnat torstai-iltaisin Pieksänjärvellä

Kanoottiseura kesään on perinteisesti kuulunut ohjattua melontaa torstai-iltaisin Pieksäjärven rannassa. Yleisömelonnat käynnistyvät torstaina 3.6.klo 18 – 20  ja jatkuvat 5.8. saakka Vesiurheiluseurojen tukikohdassa. Illan aikana on mahdollisuus kokeilla myös suppailua. Seuran toiminnassa suppailu tuli mahdolliseksi, kun viime vuonna vesiurheiluseuran toiminta siirtyi osaksi kanoottiseuran toimintaa. Melonta-illoissa noudatamme koronasta annettuja ohjeita melontaseuroille.

 

frisbeegolfradat.fi/rata/discgolf-sahkoparri-partaharju/

 www.luontoon.fi/puulajakyyvesi/reitit

 Kotisiv Kari Tapio Paalupaikka Areena * Ravintolassa on nähtävänä Kari Tapion urasta kertovia esineitä ja valokuvia.

 https://tanssi.net/fi/p/5498.html 

Linnakivi, suomen toiseksi suurin jääkauden aikainen siirtolohkare   www.pieksamakiseura.fi/luonto/linnakivi

Mataramäentie 850
Mataramäki

Telekkä-lintulaavu, lintutornille pääset pitkospuita myöten ihailemaan lintuja  https://tuomiojarvi.fi/wp/etusivu/

www.visitpieksamaki.fi/nahtavyydet/luonnonnahtavyydet/

Laavulta lähtee 350 m pitkä metsäreitti, jossa suokohdilla on pitkät pitkospuut.

Laavun koko on 40 m², ja siellä voi yöpyä. Sen seinästöä kiertävät penkit ja kerrallaan sinne mahtuu noin 40 henkilöä.

Paikalla on myös puuliiteri, wc-rakennus ja jäteastia.


Kesäteatteri         www.halkokummunteatteri.fi/

 

 

Ristikiven kirkko  Maailman korkein kirkko, jossa suora yhteys taivaaseen www.partaharju.info/ristikiven-kirkko

Kymmenettuhannet Partaharjun kävijät ovat kokeneet ikimuistoisen hetken maailman korkeimmassa kirkossa, jossa on suora yhteys taivaaseen. Kattoa ei kirkossa nimittäin ole, eikä ikkunoita. Tutustuminen “maailman korkeimman kirkon” historiaan ja symboliikkaan pistää hiljentymään pienten väristysten kera.

www.syvalahti.fi/ohjelmisto.html  Suomen kaunein tanssilava 2014

www.moilas.fi/    Leipomon yhteydessä kahvila-myymälä.Kahvila-ravintolassa katetaan buffetaamiainen ma- pe klo 8-10 hintaan 6,90€ sekä noutopöytälounas ma-pe klo 10.30-14.00 hintaan 10,40€. Kahvilatuotteita on tarjolla koko aukioloajan.

www.poleeni.fi/  Matkailukohde, lastenteatteri, kahvila  

www.bigwheels.fi/            Suosittu koko perheen harrasteajoneuvotapahtuma

Big Wheelsin päätapahtuma on lauantaina 23.7.2022 Pieksäjärven rannalla aivan kaupungin keskustassa järjestettävä kokoontumisajo, joka tarjoaa nähtävää ja tehtävää koko perheelle. Harrasteajoneuvoja löytyy laidasta laitaan, kuplavolkkareista aina jättikokoisiin jenkkirekkoihin. Suurin osa tapahtumaan osaaottavista menopeleistä saapuu Suomesta, mutta paikalla on nähty harrastekalustoa myös mm. Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä.

Pieniä ja isompia lapsia kiinnostavat nostalgisten polkuautojen kokoontuminen ja suosittu pahviautoverstas, jossa itse kukin voi askarrella kierrätyspahvista itselleen unelma-auton.

www.anolagolf.fi/    Anolan puistokenttä on rakennettu noin 15 hehtaarin alueelle

www.hakarinteet.fi/   Koko perheen laskettelukeskus Hankasalmella

sport.pieksamaki.fi/liikuntapaikat/hevosurheilu/maenpaan-kartanon-ratsastuskoulu/ Mäenpään Kartanon Ratsastuskoulu ,Pieksämäki

Elvis-WC     JR- Fast Food Center, Asema-aukio Pieksämäki        Elvis Presleyn kuvin ja levyin somistettu WC

www.savonsanomat.fi/viihde/Tiett%C3%A4v%C3%A4sti-maailman-pienin-Elvis-museo-on-Savossa/686662

meidan.pieksamaki.fi/yritykset/yritykset-j-k/jr-fast-food/

 

Nostalgiset höyryjunamatkat
Lisätietoja höyryveturiajeluista ja tilausajoista: Esko Hirvonen 040 571 0891, esko.hirvonen@pp.inet.fi tai Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen kotisivuilta: www.pmk-hoyryveturiyhdistys.fi
 

Iran Farmi
Kumpusentie 812
77520 Haapakoski
Puh. 0400 671260
www.iranfarmi.fi

Eläinpiha levittäytyy vanhan pientilan alueelle. Se on varsin kompakti ja siirtymiset ovat lyhyitä, joten huonompijalkaisetkin ja perheen taaperot jaksavat hyvin kulkea kierroksen. Levähtää voi myös puistonpenkillä tai ruokailukatoksessa, jonne pääsee luiskan kauttaa myös pyärätuolilla tai rattailla. Pihan palveluihin kuuluu ulkohuussi, jonne on noustava parin rappusen verran.
Iran Farmi on pieni kotieläinpiha Haapakoskella. Matkaa Iran Farmille tulee Pieksämäen keskustasta noin 25 kilometriä.
Pihan erikoisuus ovat porot ja erilaiset linnut. Farmilla asustaa pieni porotokka, 7-10 poroa: hirvas Petteri eli Petu ja neljä vaadinta ja näiden jälkeläisiä eli vasoja. Vasat syntyvät touko-kesäkuussa ja ne pääsee näkemään emojensa mukana jo muutaman päivän ikäisinä. Vasojen kasvua on kiva seurata pitkin kesää.
Pihassa on myös monenlaisia lintuja. Ankkoja neljää eri rotua, kymmenen eri rotua kanoja, fasaaneja, helmikanoja, hanhia ja riikinkukkoja! Kevään ja kesän aikana kuoriutuu uusia ankan- ja kananpoikasia, joita myös vierailijat pääsevät näkemään kelien lämmettyä. Farmilla pienet vieraat voivat myös syöttää ja silitellä kaneja omassa aitauksessaan suuren omenapuun katveessa.
Eläimet asuvat kotieläinpihalla ympäri vuoden. Koska Farmi on niiden koti, tehdään tutustumiskierrokset aina ohjatusti, jolloin vieraat myös saavat mahdollisimman paljon tietoa eläimistä ja voivat kysellä niistä.